Цветанов: Никой от БСП не каза откъде ще дойдат парите за техните мечти

Цветанов: Никой от БСП не каза откъде ще дойдат парите за техните мечти | StandartNews.com

Вчера в НДК, където се проведоха най-значимите срещи от европредседателството, БСП представи проекта си „Визия за България". Никой от БСП обаче не каза откъде ще дойдат парите за тези техни мечти. След управление на БСП винаги има хаос и дефицит поне 5 на сто. Това заяви пред журналисти в Казанлък председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов.

Цветан Цветанов изрази мнение, че е много лесно да кажеш нещо популистко и добре звучащо, но е трудно впоследствие да изпълниш поетите обещания. „Затова политиката е за отговорни хора, които могат да изпълняват ангажиментите си към хората", обясни той.

„БСП вчера призоваха - детските градини да се безплатни, минималната работна заплата да е 60% от средната, да има още по-високи пенсии, да има прогресивен данък. Не чухме обаче какви са финансовите параметри на тези искания, не казаха дали това отново няма да изстреля дефицита в неразумни от икономическа гледна точка стойности", отбеляза Цветанов.

„Чуха се призиви за промяна на системата, за национализация. Тази страница е отдавна затворена и ние вървим напред", каза още председателят на ПГ на ГЕРБ. Той благодари на БСП, че в петък са подкрепили позицията на премиера Борисов за мигрантите, която той отстоява още от Европейския съвет на 28 юни. „От опозицията искат да пригласяме на страните от Вишеградската четворка. Тези страни, които се характеризират с по-антиевропейско говорене, ще получат с 24% по-малко средства за кохезионна политика, докато ние ще получим 2 милиарда лева повече", уточни Цветанов.

Цветан Цветанов коментира и клипа, който ПП ГЕРБ вчера разпространи и който дава сериозни поводи за съмнение, че Корнелия Нинова е отговорна за провокациите в с. Шарково. „Ако това се окаже вярно – то това би било много низко и безотговорно поведение. Докато ние сме били в опозиция никога не сме се заигравали със страховете на хората", категоричен бе зам.-председателят на ГЕРБ.

Председателят на ПГ на ГЕРБ засегна темата и за предстоящите местни избори догодина. „Сега имаме кметове в 130 общини, като нашата амбиция е да имаме 145", съобщи той. Според Цветанов кандидатите на ГЕРБ за кметове на много места вече са ясни. „Няма как да не подкрепиш Галина Стоянова за още един мандат, тя е лицето на Казанлък", подчерта той. По думите му по време на днешното откриване на реконструирани и рехабилитирани улици и междублокови пространства в Казанлък, лицата на много хора са сияели от щастие. „Това е оценката за работата на ГЕРБ и правителството на Бойко Борисов", завърши зам.-председателят на ГЕРБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай