Цветанов към Радев: Да дойде в парламента да изпием едно кафе

Цветанов към Радев: Да дойде в парламента да изпием едно кафе | StandartNews.com

Лидерът на ПГ на ГЕРБ покани президента Румен Радев да дойде в парламента на кафе, за да си поговорят за приоритетите на държавата. Повод бе недоволството на Цветанов от заключението на Румен Радев, че държавата върви към автокрация, след като премиерът отива на кафе в НС и си тръгва с оставката на председателя на парламента.

"Президентът е в правото си също да намери начин да дойде в парламента да изпием едно кафе и да говорим за приоритетите. Той използва всякакви случки, случили се преди няколко месеца, за да може да се нажежава обстановката", каза по бТВ Цветанов.

Причината за напрежението между институциите е в Президентството, категоричен е вторият в ГЕРБ и припомни, че партията е управлявала и при други двама президенти, но отношенията не са били такива.

"ГЕРБ е реагирала винаги след изказване на Румен Радев, не е реагирала преди изказване на Румен Радев", наблегна Цветанов.

"Премиерът Борисов винаги е бил на вариант да работи заедно с президентската институция", заяви председателят на ПГ на ГЕРБ.

По думите му президентът Радев се чувства изолиран от европейската и световната политика и компенсира с вътрешни противоречия. "Цели умишлено челен сблъсък с премиера", заключи Цветанов.

"Търсен е повод, за да има отново сблъсък между институциите. Не трябва да завиждаме на никого, който постига някакви успехи, а трябва да вървим ръка за ръка", каза Цветанов с намек, че Радев завижда на Борисов.

"Това надскачане и това усещане "аз съм най-добрият и всички останали са маскари", това не допринася за диалога", разкритикува той президента. Но се съгласи с критиките, че премиерът трябва да идва в Народното събрание, когато го поканят.

"Разбира се, че трябва да дойде премиерът", съгласи се Цветанов, но го извини, че международната му програма е много динамична през последните месеци и не може по всяко време, когато опозицията поиска, да идва в Народното събрание.

Цветанов разкри още, че Бойко Борисов вероятно тази седмица ще участва в парламентарния контрол и разкри, че той е искал да дойде в парламента още миналия петък, но не обясни какво го е спряло.

Заместникът му в партията уточни още, че тази седмица в НС ще се обсъжда рестартът на проекта АЕЦ "Белене", но не подсказа дали това ще е темата, която ще доведе Борисов в парламента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай