Сидеров търси сметка за проверките на Валери Симеонов по Черноморието

Кадър: БНТ

Сидеров търси сметка за проверките на Валери Симеонов по Черноморието | StandartNews.com

В последните 2-3 месеца получих десетки оплаквания за това как само определени заведения по Черноморието подлежат на проверки, заяви пред журналисти в Бургас лидерът на ПП „АТАКА" и председател на ПГ на „Обединени патриоти" Волен Сидеров.

„Избран съм за народен представител от Ямболския регион, но по Конституция представлявам целия народ. Освен това съм председател на една от двете парламентарни групи, която изпрати сегашното правителството във властта, начело с премиера Борисов. Ние ги упълномощихме да управляват в интерес на народа. В качеството си на народен представител аз се вслушвам във всяко едно оплакване или сигнал, който стига до мен от страна на избиратели, групи от хора, гилдии. И вече в последните 2-3 месеца получихме десетки оплаквания от сдружения, асоциации на хотелиери, рестораньори, представители на туристическия бизнес", каза още Сидеров.

По думите му са се провели сериозни делови срещи във Варна, Бургас, Слънчев бряг и Созопол с представители на бизнеса в делова обстановка. „Всички повториха едно и също – че в момента правителството, използвайки държавни институции като Регионалната здравна инспекция и МВР, в лицето на ОДМВР, биват използвани като шпиц команди срещу определени заведения за сметка на други" добави още Сидеров.

Според него само определени заведения са обект на постоянни проверки. Имал сигнали за заведения, в които всеки ден буквално пристигали полицаи с маски, въоръжени като при терористична акция. „Това са заведения за забавление, а на клиентите им се проверяват личните карти и с какви автомобили са. Но това е само в определени заведения. Други олигарси не биват пипани с пръст. Пример са двама братя от Свети Влас. Всеки, който дойде на Влас получава от тях апартамент, но при тях не стъпват нито РЗИ, нито МВР нито такива с маски. Там, научавам, в момента почиват много успешно представители на правителството", допълни Сидеров.

Като председател на парламентарна група, която подкрепа правителствоъо, искам отговор от министър-председателя той оторизирал ли е действия на свои членове на правителството, които да идват тук, да действат като представители на военна хунта и да безчинстват – да тероризират българския туристически бизнес, каза още лидерът на Атака. „Правителството пък, ако може да се замисли и да си отговори само – има ли нужда от такова правителство, трябва ли да продължи да управлява?", добави Сидеров

По думите му бележките, които поставя РЗИ на вратите на заведенията, за да ги спре от експлоатация, са незаконни. „Тук съм да питам шефът на РЗИ кой им дава право да залепват такива незаконни бележки. Кой дава право на РЗИ да действа като шпиц команда? Кой нарежда на МВР, ресурс на държавни институции, да действа като щпиц команда, като военна хунта, за да убива част от Българския бизнес за сметка на друг", каза още Сидеров.

„Не сме изпратили това правителство във властта да осигурява икономическа територия на едни за сметка на други в туристическия бизнес, сега се запознавам с темата. Кой знае какво е в други, защото истинската власт е в изпълнителната власт. Там е огромният ресурс, там е властовия лост, там са инструментите, с които можеш да съсипеш нечии бизнес, съдба и или да даже територия на някой друг. Това не е пазарна икономика, това не е демокрация.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай