13:50 ч.

02.03.18

1 мин.

0

5

0

Обещаха магистрала Видин-Благоевград на протестиращи

от редактор |

Обещаха магистрала Видин-Благоевград на протестиращи

Магистрален път в Северозападна България от Видин до Благоевград ще има. За това се разбраха на среща в Министерски съвет днес премиерът Бойко Борисов и регионалният министър Николай Нанков с протестиращите от региона.


Още в сряда исканията на местните ще бъдат изпълнени на заседание на Министерския съвет, когато ще бъде прието решение за изграждането на пътя и тунел под Петрохан. Тук коментираме за изцяло ново трасе, за изцяло нови габарити, в някои от участъците ще бъде скоростен път, в други с автомагистрални габарити, заяви Николай Нанков.


Нанков коментира, че след изграждането на Дунав мост 2 пътят е отеснял и във възможно най-кратки срокове правителството ще приеме решение. На Министерски съвет още в сряда ще се вземе решение с конкретни срокове и ангажименти за изграждането на Коридор номер 4 в участъка от Ботевград до Видин, по протежението на път Е-79. Те ще бъдат индикативни разбира се, тъй като много от процедурите не зависят от волята на възложителя, на министерството и на Министерски съвет. Ще приемем решение, което да даде яснота в какви времеви рамки ще приключим проекта, говорим за цялостното приключване през 2022 година в най-тежките участъци Ботевград-Мездра и Видин-Ружинци, може би ще го разширим и до Монтана като по-тежък участък, коментира Николай Нанков.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

. · 14:17 · 04.03.2018
Не напразно ги наричат северозападнали!Половин столетие гласуват за партията дето ги привлече с мотото,че асфалт не се ядял,а сега изведнъж зариваха за асфалт и за хубави пътища!Няма лошо,ама нали
гласуването ви беше точно против ГЕРБ и против магистралите и асфалта?!А сега искате асфалт и магистрали от ГЕРБ за който не сте гласували!Сбъркан народ,от основата до върхът!!
Потребител · 06:17 · 03.03.2018
Абе дай направо Видин-Солун...
Потребител · 20:57 · 02.03.2018
Ей,тия журналисти не са добре , вместо Ботевград , писали Благоевград , те не са в час .Не знаят ли ,че се говори за град Ботевград , та пишат Благоевград.
Потребител · 20:14 · 02.03.2018
Северозада-нали асфаллт не ядяхте!
Потребител · 21:34 · 02.03.2018
@Потребител Знаеш ли колко пари са отклонени от Северозапада за софийското метро?
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент