16:45 ч.

27.06.13

2 мин.

1549

9

0

Евродепутатите от ГЕРБ недоволни от Миков

от редактор Ана Свиленова |

Евродепутатите от ГЕРБ недоволни от Миков

Осъждаме всички опити за политическа цензура и натиск върху медиите, пишат те


Ние, българските евродепутати от ГЕРБ/ЕНП, категорично осъждаме всички опити за политически и институционални посегателства върху свободата на медиите и словото в България.


Недопустимо е медиите да са обект на атака с нарочни декларации на председателя на Народното събрание и на председателя на ПП Атака, с която се внушава, че манипулативно отразяват на гражданските протести.


Изключително сме притеснени от тази безпрецедентна атака и възразяваме срещу опитите да се влияе върху редакционната политика и свободата на медиите в България. За огромно съжаление подобни опити за политическа цензура напомнят единствено за едни отминали мракобесни порядки от преди 1989 г. Такива прилики обаче не са случайни, имайки предвид, че Атака е коалиционен партньор на БСП и ДПС.


Затова, Делегацията на евродепутатите от ГЕРБ в Групата на ЕНП в Европейския парламент ще информира еврокомисаря по цифровите технологии Нели Крус за скандалното поведение на председателя на българския парламент, за реакциите от страна на АБРО, БХК и АЕЖ. Освен това ще запознаем със случая и председателя на Европейския парламент и председателите на парламентарните групи.


Според нас, протестите, обхванали България, не са мотивирани, нито подстрекавани от българските медии, както представителите на управляващото мнозинство от БСП, ДПС и Атака се опитват да внушават. Това са протести срещу моралната деградация на същото това мнозинство, което наложи скандални личности в изпълнителната власт в страната и така урони престижа на Народното събрание като институция.


Задкулисната зависимост на настоящото правителство и противоречивите му действия рушат имиджа и доверието в България, възстановявано с усилията на много българи, работещи в гражданските организации, частния сектор и държавната администрация в последните няколко години.


За разлика от г-н Миков, смятаме, че изходът от тежката политическа криза в страната може да е само един и той е най-демократичният: незабавна оставка на това правителство и подготовка на предсрочни парламентарни избори.


Андрей Ковачев, Мария Габриел, Моника Панайотова, Владимир Уручев, Преслав Борисов.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 18:53 · 27.06.2013
те тия от себе си са недоволни, камо ли от други
Потребител · 17:46 · 27.06.2013
Комунягите да не увъртат а да си дават оставката.
Потребител · 17:32 · 27.06.2013
ГЕРБЕРСКИ НАГЛЕЦИ - БОКО КУПУВАШЕ, ПОДКУПВАШЕ, ЗАПЛАШВАШЕ ВСИЧКИ МЕДИИ И ТЕЛЕВИЗИИ, ТЕ МИКОВ ИМ Е ВИНОВЕН.
Потребител · 17:42 · 27.06.2013
@Потребител Комунистите сте много нагли. Когато бяха Февруарските протести що не ревахте??? До всеки лумпен - Журналист. И Бойко веднага си даде Оставката. Ама сега като излезнаха данъкоплатците да протестират - искате цензура, затвор по бързата процедура за протестиращи и се оплаквате що полицията не ги бие протестиращите. ДАВАЙТЕ ОСТАВКАТА и не се правете на интересни.
Потребител · 17:18 · 27.06.2013
По голям диктатор от техния лидер няма ,те тръгнали Миков да осъждат.
Потребител · 17:05 · 27.06.2013
Стандарт, докога, докога, докога ще изтривате??? Стандарт Вие обслужвате драскачите от ГЕРБ!!!
До дрискащите от ГЕРБ???
Сесил Каратанчева: Борисов ми правеше неприлични предложения с есемеси!!!
Лумпени, лумпени, лумпени!!!
Това е вашият Бойко Борисов идол на неграмотните български граждани!!!
Потребител · 17:01 · 27.06.2013
БРАВО!!!
Потребител · 16:56 · 27.06.2013
На следващите избори ще видите Брюксел през крив макарон.
Потребител · 17:34 · 27.06.2013
@Потребител На следващите избори БСП + АТАКА ще са вън от парламента!!! Жалко че ДПС ще са пак вътре ама не може да имаш всичко.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент