БСП напуска парламента

БСП напуска парламента | StandartNews.com

БСП напуска парламента, а Корнелия Нинова иска срещи с европейските посланици. 

"Ще участваме само в три заседания дотогава - при гласуването на оставката на Димитър Главчев, при обсъждането и гласуването на бюджета на държавата и при обсъждането и гласуването на вота на недоверие", съобщи лидерът на опозицята.

"Днес няма да влизаме в пленарна зала", коментира Нинова пред журналисти след заседание на ПГ на „БСП за България", предаде репортер на Агенция „Фокус". Заместник-председателят на ПГ на „БСП за България" Жельо Бойчев добави: „Няма как да влезем, докато Димитър Главчев е председател".

Вместо това народните избраници започват срещи в избирателните си райони.

"Внесохме искането за оставката на г-н Главчев. Днес ще поискаме среща с всички европейски посланици. Вчерашният ден беше изключително важен за България и за европредседателството. Вчера Кристиан Вигенин трябваше да внесе проект за приоритетите на европредседателството ни. Ние сме поели ангажимент да помагаме на правителството. Минути преди този проект да бъде внесен, председателят на парламента изгони лидера на най-голямата опозиционна партия. Така ГЕРБ създава политическо напрежение. Напускаме пленарната зала до оставката на Димитър Главчев. Ще участваме само в три заседания дотогава - при гласуването на оставката на Димитър Главчев, при обсъждането и гласуването на бюджета на държавата и при обсъждането и гласуването на вота на недоверие", обощи Нинова и допълни:

"Ще си платим глобите, а дотогава нашите депутати ще отидат по избирателните си райони, за да се срещат с гражданите и да обсъждат проблемните за тях въпроси", завърши тя. 

Оставката на председателя ще бъде гласувана в петък.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай