Борисов: За да се разцепи ГЕРБ, трябва да се разцепя аз

Борисов: За да се разцепи ГЕРБ, трябва да се разцепя аз | StandartNews.com

София. „За да се разцепи ГЕРБ, трябва да се разцепя аз. За моя радост и за ужас на противниците ни, все още се намирам в цялост, така че ГЕРБ няма как да се цепи. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в предаването „12+3" по БНР.

Борисов обясни, че отливът от ГЕРБ е започнал още от предишните избори и той се дължи на работата на много областни ръководители на партията. Лидерът на ГЕРБ каза, че молбите на отцепниците за освобождаване ще бъдат удволетворени. Бившият премиер им пожела успех в новите им планове.

"Ако считат, че могат повече, нека да го докажат – това само може да ме радва. Аз считам, че излизането на тези хора е прибързано или те отдавна са целели да си направят свой проект, защото и на срещата с мен те видяха, че никой не ръководи партията освен мен", допълни още Борисов.

„Докато съм жив, аз ще давам насоките в ГЕРБ, какво да се прави. И за радост, и Цветанов, и всички, които са тук, на този етап считат, че моите действия са правилни. Всеки, който счита обратното, има възможност да направи свой политически проект и аз му пожелавам успех", обясни той.

"Стандарт нюз" припомня, че вчера петима от ГЕРБ се отцепиха и обявиха, че започват нов политически проект.

От интервюто на Борисов стана ясно още, че лидерът на „Ред, законност, справедливост" Яне Янев се е срещнал с него тази сутрин в Банкя. Янев отишъл в дома на Бойко, за да обсъдят намеренията за промени в Конституцията.

„Сутринта дойде до вкъщи, иска да направи кръгла маса, тъй като говори от край време за промяна в Конституцията. Казах му – нека да я направи, ние ще изпратим нашите експерти, за да участват". Така Борисов обясни причината за посещението на Янев. И уточни, не са обсъждали нищо друго, освен намеренията за промени в Конституцията.
Борисов обясни, че от няколко месеца се е дистанцирал от медиите, не гледа телевизия, нито чете вестници и се чувства отлично. На въпрос дали вече го молят да отиде на работа в парламента, Борисов каза, че е работил много през последните 15 години, повече от всички останали.

По повод скандиращите пред дома му протестиращи, Борисов обясни, че те са едва 30 души, подкрепени от медии и само пречат на съседите му.

„Хиляди наши симпатизанти участват в протестите, но ние по никакъв начин не се разхождаме сред тях. Фейсбук е най-чистата медия в момента, хората могат да се организират и да протестират", обясни лидерът на ГЕРБ и напомни, че настоява за предсрочни избори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай