20 000 европейци у нас за БГ председателството

Парите осигурени, ударно правят културна програма

20 000 европейци у нас за БГ председателството | StandartNews.com


20 000 европейци ще бъдат в София по време на Българското председателство на Съвета на Европа. За 6 месеца у нас ще има над 300 ключови срещи, научи "Стандарт". Вече е ясно разпределено кои зали в НДК ще бъдат постоянно заети. Разписани са и събитията, които ще се провеждат в тях.

Разнообразни изложби във фоайетата на двореца на културата пък ще представят богатото културно, историческо и фолклорно наследство на страната ни. След ремонта НДК ще се превърне в най-големия и модерен конгресен център на Балканите. Заседателните зали ще бъдат основно ремонтирани, в тях ще има нова техника.

Парите за БГ председателството са осигурени, това е най-големият успех на служебния вицепремиер Деница Златева, коментираха от кабинета "Герджиков". Екипът на Златева заварил огромно забавяне на работата по председателството, което успял да навакса. Подготовката върви ударно. В момента културното министерство работи по културната програма, като ще завещае на редовното правителство пълен отчет за планираните дейности.

Общините в България ще могат да кандидатстват с проекти за организиране на събития по време на Българското председателство. Това е шанс за тях - както да представят възможностите си, така и да постигнат партньорства с европейски градове, коментираха още от Министерски съвет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай