Жени-разбирачи порицаха #MeToo: Свалките не са престъпление

Жени-разбирачи порицаха #MeToo: Свалките не са престъпление | StandartNews.com

Група от 100 известни жени, сред които писателките Катрин Миле и Катрин Роб-Грийе, издателката Жоел Лофелд и актрисите Ингрид Кавен и Катрин Деньов (на снимката), изрази своята подкрепа за мъжете и правото им да флиртуват с нежния пол.

Те формулираха своята позиция в авторитетния френски "Монд", като в декларацията си се обявиха срещу "омразата към мъжете", налагана от шумните феминистки кампании след секс-скандалите с опозорения американски продуцент Харви Уайнстийн от есента на 2017 г.

"Изнасилването е престъпление, но настоятелният или непохватен флирт не е престъпен, нито пък галантността е мъжкарска агресия", се казва в декларацията на 100-те известни европейки, според които агресивни кампании в социалните мрежи и медиите от типа #Metoo нанасят голяма вреда и на двата пола.

"#Metoo повлече в пресата и в социалните мрежи една кампания на публично осъждане на личности, които, без да им бъде дадена възможност за отговор или защита, бяха приравнени към сексуалните насилници", се казва в декларацията.

"Това експедитивно правосъдие вече има своите жертви - мъже, наказани в службата си, принудени да подадат оставка и т. н., след като единственото им прегрешение е било докосването на женско коляно, изпросването на целувка или разговор за "интимни" неща по време на професионален обяд", посочва се още в изявлението на 100-те.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай