Вежди дари 3000 лв. за операция на онкоболна

Вежди дари 3000 лв. за операция на онкоболна | StandartNews.com

3000 лв. за операцията на онкоболната Надежда Огойска, дъщеря на поетесата Маргарита Петкова, дари председателят на Комисията по култура и медии в 44-то НС Вежди Рашидов. Двамата с майка й се познават от години и бившият министър на културата е съпричастен с голямата драма на семейството, съобщиха от екипа на Рашидов.

"Зная колко е тежък този момент и за Маргарита, и за дъщеря й, зная какво е да се бориш за живота си, зная, че само съчувствие не стига, трябват и пари", коментира Рашидов, който също преживя тежка битка с рака.

"Разбрах от драматичните думи на Маргарита Петкова, че семейството изживява много трудни дни и че са нужни средства за скъпоструващата операция на Надежда. Искам да помогна младата жена да пребори рака. Искам да дам надежда на Надежда и на нейните деца", коментира още Рашидов.

От началото на месеца близки на Надежда и майка й организираха дарителска кампания в социалната мрежа и търг, в който се включи и президентската съпруга Десислава Радева. За няколко дни беше събрана голяма част от необходимата сума, но акцията продължава.

Творецът и депутат от ГЕРБ многократно през годините е дарявал пари за хора в беда, за лечението на болни артисти, за сираци, за възрастни творци, за стипендии на талантливи деца. Приходите от цяла своя изложба през 2016 г. Вежди Рашидов дари на Клиниката по детска онкология при болница „Царица Йоанна – ИСУЛ".

В Армения и до днес помнят големия му жест след унищожителното земетресение през 1988 г., когато Вежди Рашидов дари заедно с Георги Трифонов на най-тежко пострадалия град Спитак 60 хиляди долара, получени тогава от изложбата им в Индия, припомниха от комисията по култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай