Слънчево с купеста и дъждовна облачност следобед

Слънчево с купеста и дъждовна облачност следобед | StandartNews.com

Днес ще преобладава слънчево време. Около и след обед ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в северните райони на Западна и Централна България ще превали и прегърми. Ще духа слаб, в източните райони до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 28° и 33°, за София – около 28°. Атмосферното налягане е близко до средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 29–30°. Температурата на морската вода е 27°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините ще е предимно слънчево. В следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в западните райони на Стара планина ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 21°, на 2000 метра – около 14°.

В средата на седмицата ще бъде предимно слънчево, температурите слабо ще се повишат и максималните ще са между 29° и 34°. Ще продължи да духа до умерен изток-североизточен вятър, с който температурите в четвъртък и петък съвсем слабо ще се понижат. Ще има временни увеличения на облачността, главно над планинските райони и само на изолирани места там ще превали краткотраен дъжд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай