Слънчева събота

Слънчева събота | StandartNews.com

Днес времето ще е предимно слънчево. Около и след обяд, както и до полунощ, главно над Югозападна България, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места там ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще са от 10° до 15°, а максималните – между 25° и 30°.

Атмосферното налягане е и ще се задържи малко по-ниско от средното за месец май.

По Черноморието до обяд ще е с ниска облачност или мъгла, след което ще се установи предимно слънчево време. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 17°-20°. Температурата на морската вода е 17°-19°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В планините ще преобладава слънчево време. Около и след обяд, над масивите в западната половина от страната ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа умерен, временно силен вятър от изток-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 20°, на 2000 метра – около 12°.

В неделя и в началото на следващата седмица въздушната маса над страната ще е неустойчива. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, значителна в следобедните часове и до полунощ. Ще има краткотрайни, но интензивни валежи, придружени с гръмотевични бури. В отделни райони ще има и градушки. Североизточният вятър в неделя ще се усили, в понеделник в източната половина от страната ще бъде от север-североизток, предимно умерен. Температурите ще се понижават и във вторник преобладаващите максимални ще бъдат между 20° и 25°. Минималните ще са между 10° и 15°.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай