Протестиращи забавили линейката по Цариградско

Прокуратурата иска обяснение от Фандъкова

Протестиращи забавили линейката по Цариградско | StandartNews.com

София. В хода на разследването по случая с тежката катастрофа на бул. "Цариградско шосе" в сряда, е установено, че автомобилът на „Спешна помощ" е пристигнал на местопроизшествието със закъснение от 12 минути, защото не е бил пропуснат от протестиращите да се движи по бул. „Цариградско шосе" и се е наложило да използва обиколен маршрут. В резултат лекарите и служителите в звеното „Спешна помощ" не са успели да се отзоват навреме на подадения сигнал на телефон 112. Това съобщи пресцентъра на Софийска градска прокуратура.

От съобщението става ясно, че прокуратурата е поискала становище от кмета на Столична община Йорданка Фандъкова и директора на СДВР във връзка с данните за проблемното преминаване през протеста на линейката.

Обвинителите подчертават,че законът за събранията, митингите и манифестациите вменява задължения на кмета на общината и директора на СДВР, чрез свои заповеди, да осигурят свободното преминаване на автомобили на специален режим - „Спешна помощ", „Пожарна и аварийна безопасност" и „Гражданска защита", реализиращи дейност по опазване живота и здравето на гражданите, през такива мероприятия.

Това обаче не е направено и налага прокуратурата да реализира своите правомощия, допълва се в съобщението

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай