Милионерска яхта в Бургас

Гардове пазят 40-метровия плавателен съд на Ружа Игнатова

Милионерска яхта в Бургас | StandartNews.com

Луксозната яхта на българската милионерка д-р Ружа Игнатова акостира на Морска гара в Бургас. 40-метровият плавателен съд събра очите на бургазлии. Такива гледки са по-характерни за Монако или Френската ривиера, но не и за Бургас, коментира "Флагман". Каква е причината за посещението на д-р Игнатова не е ясно. Яхта се пази от двама гардове, които зорко бдят над сигурността й.

Д-р Ружа Игнатова е създателят на криптовалутата OneCoin. Според финансови анализатори, с тази схема българката е придобила суми, надвишаващи 350 мил. долара. 37-годишната нашенка, която живее от 10-годишната си възраст в Германия, е подозирана от мнозина в чуждестранните медии, че участва в няколко финансови пирамиди.

Според някои експерти основаният от Ружа Игнатова OneCoin е финансиран със средства от бивши пирамиди като Conlingus, Univer Team, Unaico/SiteTalk, OPN, Bonofa и BGN International. Самата криптовалута пък е обявена за измама, тъй като регистрацията на фирмата е в Гибралтар – известна дестинация за офшорни компании. Според източници на "Флагман" яхтата, която в момента се намира на Морска гара в Бургас, струва не по-малко от 15 мил. долара.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай