10:15 ч.

13.02.18

2 мин.

0

2

0

Учителката от аудиозаписа в детска градина в Плевен ще бъде отстранена

от редактор |

Учителката от аудиозаписа в детска градина в Плевен ще бъде отстранена

Учителката, която беше записана да вика и обижда деца в детска градина в Плевен ще бъде отстранена от работа, съобщи за bTV директорката на учебното заведение Даринка Стойчева.


За случая стана ясно, след като аудиозапис направен в детската градина беше публикуван в социалните мрежи.


„Такова поведение не съм очаквала, че мога да чуя", допълни още директорката.


Междувременно общината започна проверка заради записа, която е установила, че той наистина е направен в детската градина и, че гласът е на учителката Стойка Гатева, която има 40-годишен стаж като педагог.


Проверката на общината ще продължи, като детската градина ще бъде проверена и документално за нарушения.


Междувременно родителите, чиито деца учат в 10 ЦДГ „Надежда" в Плевен настояха да бъдат поставени камери.


„Това поведение не може да бъде оправдано по никакъв начин", категоричен е бившият министър на образованието Тодор Танев. Той поясни обаче, че от такива случаи не бива да се прави обобщение на цялата система.


„Да се налагаш, при това с власт, а понякога и с плесници, върху този, който те гледа, е престъпление. Не е само липса на професионализъм", категоричен е Танев.


Според психологът Александра Петрова повечето учители сами искат да минат допълнително обучение, защото не могат да се справят с поверените им деца.


„Родителите имат право да искат камери, а за самите учители може да бъде много полезно като обучителен вариант", смята Петрова.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 16:24 · 13.02.2018
Пeдофилитe пот ривал ръцe
Потребител · 11:15 · 13.02.2018
Предложението за видеокамери, които да СНИМАТ ДЕЦА в детска градина е престъпление срещу личността!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент