Чичото на терористите: Те не заслужават да живеят!

Чичото на терористите: Те не заслужават да живеят! | StandartNews.com

Чичото на Джохар и Тамерлан Царнаеви, смята, че неговите племенници заслужават да умрат за извършеното от тях, предаде Интерфакс.

„Те не заслужават да живеят на тази земя. Тамерлан, който беше убит по време на престрелка, беше неудачник", заяви чичото, като допълни, че по-малкият брат Джохар е „тихо момче".
Към настоящия момент самият чичо живее в Мериленд, а родителите на момчетата се намират в Русия.

Братята Джохар и Тамерлан Царнаеви, които са заподозрени за бомбените атаки по време на Бостънския маратон, са избягали заедно със своето семейство от Чечня в Казахстан. От Казахстан те са заминали за САЩ, предаде Си Ен Ен.
Смята се, че семейство Царнаеви са пристигнали в САЩ през 2002 или 2003 година.


26-годишният Тамерлан, който беше убит при престрелка с полицията, е написал на своята страница в социална мрежа, че няма нито един приятел американец и че не може да ги разбере. Той се е занимавал професионално с бокс и се е надявал, да го приемат в националния олимпийски отбор на САЩ.

В интернет има качена фотогалерия от тренировките на Царнаев. Пред фотографа той разказва, че е готов да се състезава за отбора на Чечня, само ако бъде обявена за независима държава. Царнаев казва, че по-скоро би бил част от американския, а не руския отбор. Той добавя, че засега не го приемат в националния отбор на САЩ, тъй като няма американско гражданство, но се надява скоро да получи американски паспорт.

 

Двамата братя една година са посещавали началното училище в дагестанския град Махачкала.
„Те са семейство бежанци от Киргизстан. Джохар Царнаев и неговият по-голям брат Тамерлан учиха в нашето училище известно време. Доколкото си спомням, имаше и две сестри. През 2002г. те напуснаха Дагестан", коментира директорът на учебното заведение Темирмагомед Давудов.
По думите на Давудов, децата не са успели да се проявят, и ако не са били последните събития, най-вероятно никой е нямало да си спомни, че те са били в Махачкала.

Джохар Царнаев е публикувал в интернет линкове от ислямистки уебстраници и призиви за независимостта на Чечня, пише израелският в. „Аарец".
След като беше идентифициран на страницата му в руската социална мрежа „ВКонтакте" се изсипа порой от гневни коментари на английски и руски език.
В профила си Джохар заявява, че личните му приоритети са кариерата и парите, а в полето „възгледи" е написал „ислям".
Младежът е публикувал линкове към видеоматериали от въоръжения конфликт в Сирия и към ислямистки уебстраници със заглавия като „Моята религия е ислямът", и „Няма друг господ освен Аллах, нека това отекне в нашите сърца".

19-годишният Джохар Царнаев все още се издирва от полицията. Неговият брат беше убит при престрелка със силите на реда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай