Експлозия в центъра на Истанбул

Експлозия в центъра на Истанбул | StandartNews.com

Експлозия разтърси една от най-популярните търговски улици в центъра на турския град Истанбул, съобщава германският вестник Die Welt. На булевард "Истиклал", който е в близост до площад Таксим, е проехтял силен тътен рано тази сутрин.

"Към момента се съобщава за 4 загинали и 20 ранени", заяви кметът на Истанбул Васип Шахин.

По данни на турския министър на здравеопазването Мехмед Мюезиноглу при самоубийствения атентат са ранени 36 души, пише вестник Hurryet. Сред тях има 12 чуждестранни граждани и дете. Седем от пострадалите, настанени в болница, са в критично състояние.

По данни на изданието броят на жертвите при терористичната атака са петима души.

На място веднага са пристигнали няколко линейки, а над мястото на инцидента се забелязват и кръжащи хеликоптери.

Според данни на "CNN Turk" се е взривил атентатор самоубиец. Районът е един от най-оживените и предпочитани от туристите места за отдих и пазаруване.

Серия взривове са избухнали и в Адана късно снощи, предадоха световните агенции. По данни на източници в социалните мрежи става дума за четири експлозии, избухнали в автомобили. Към момента официална информация по случая няма.

Това е втората серия взривове в Турция за последната седмица и втори в Истанбул от началото на годината. На 13-ти март при атентат в столицата Анкара загинаха 37 души, а на 12 януари в Истанбул загинаха 10 души, повечето от тях немски туристи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай