Адска машина в сърцето на Турция (ВИДЕО)

Адска машина в сърцето на Турция (ВИДЕО) | StandartNews.com

Мощен взрив е станал в центъра на Анкара. Това предаде РИА Новости и уточни, че най-малко 27 души са загинали, а други 75 са ранени. Броят на жертвите расте всяка минута. 

Взривът е избухнал в 18:35 ч. на автобусна спирка на булевард "Ататюрк", където е имало 10 коли на градския транспорт. Една от тях е на парчета, пише БГНЕС. В близост се има и турското министерство на образованието.

Терорист-камикадзе се е взривил в кола-бомба до спирка в центъра на Анкара. Все още нито една терористична организация не е поела отговорност за нападението. 

Районът е отцепен от полицията. Очевдици разказват, кълба от огън и дим се стелят в сърцето на Турция, има запалени коли.

Посолството на САЩ предупреди преди дни своите граждани, че около 11 март в Турция се очакват терористични нападения, отбелязват турските медии.

Министър-председателят на Турция Ахмет Давутоглу е свикал  извънредно заседание на съвета за сигурност на страната във връзка с взрива.

Стандарт Нюз припомня, че 30 души загинаха преди по-малко от месец след подобен атентат в Анкара. 

Най-малко 34 души са били убити, а 125 – ранени при бомбения атентат в столицата на Турция, заявиха служители по сигурността, предаде Sky News малко преди полунощ, съобщи "Фокус". Състоянието на 19 от пострадалите е сериозно. 
„Взривът е бил причинен от автомобил, пълен с експлозиви, в близост до площад Кизилай", се казва в изявление на властите.
Кизилай е главен търговски и транспортен център, който се намира в близост до зоната на посолствата в града.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай