Ибра отнесе 4 мача за "л********" Франция

Ибра отнесе 4 мача за "л********" Франция | StandartNews.com

"Монако" мачка без Бербатов

Звездата на "Пари Сен Жермен" Златан Ибрахимович отнесе наказание от 4 мача за това, че обиди Франция.

"През 15-годишната си футболна кариера не съм виждал такова л * * * * но съдийство като в тази л * * * * на държава. Франция не ни заслужава - нито мен, нито ПСЖ", заяви босненският швед след мача с "Бордо", загубен от парижани с 2:3.

Ибра ще пропусне срещите на ПСЖ срещу "Ница", "Лил", "Мец" и "Нант".

"Това е извънредно оскърбително изказване. Очаквам Ибрахимович да се извини", бе написал в една от социалните мреци френският министър на спорта Патрик Кане.

"Щом този господин не харесва Франция, да я напусне!", коментира пък лидерът на "Националния фронт" Марин Льо Пен.

"Не бях разбран правилно. Не съм говорил против Франция. Говорих само за футбола тук", заяви нападателят но така и не се извини директно. Под натиска на общественото мнение Френската футболна федерация разгледа случая на свое заседание и наказа Ибрахимович с неучастие във въпросните 4 мача.

В същото време, "Монако" без Димитър Бербатов победи с 3:0 Каен в двубой от 32-ия кръг на Лига 1. Точни за монегаските бяха Антони Мартиал (29') и на два пъти Бернардо Силва (64', 84'). С успеха тима на българина зае 3-о място във временното класиране с актив от 58 точки, на една пред 4-ия "Олимпик" Марсилия, който утре вечер гостува на "Бордо". Лидер е ПСЖ с 62 точки, следван от "Лион".

Бербатов вероятно е получил почивка, тъй като "Монако" във вторник гостува на "Ювентус" в първи четвъртфинал от Шампионската лига. В сряда пък ПСЖ приема "Барселона".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай