Посрещнаха с димки и обиди националите ни в Ереван

Посрещнаха с димки и обиди националите ни в Ереван | StandartNews.com

Ереван. С димки и обиди бе посрещнат националният ни отбор по футбол при пристигането си Ереван, Армения. Близо 40 фенове на арменците причакаха нашите „лъвове" на летището.

Около 10 патрулки и 50 полицаи от армейската полиция охраняваха летището и българската делегация, начело на която бяха президента на БФС Борислав Михайлов и селекционера Любослав Пенев. Органите на реда обаче не допуснаха по-големи инциденти.

Още след като „лъвовете" кацнаха в Ереван, бяха предупредени да се съберат на мястото за получаване на багаж, след което бяха извадени от летището под плътен кордон от униформени.

Борислав Михалов се е заканил, че ще подаде жалба и до УЕФА, и до ФИФА, защото подобно посрещане на националите е недопустимо.

„Грозно посрещане на летището в Ереван, което не ни уплаши, а ни амбицира да ги бием с повече! Обидни скандирания: "Българи, цигани!", димки и бомбички... Превъзбудени арменски хулигани, нищо повече! Но и нищо европейско, уви!", написаха футболистите на официалната страница на националите в социалната мрежа Фейсбук.

В петък вечер, от 18 часа наше време, българските национали по футбол гостуват на Армения. Срещата е решаваща квалификация за Мондиал 2014.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай