ЦИК върна кандидат - кмет в изборите

ЦИК върна кандидат - кмет в изборите | StandartNews.com

Вельо Илиев ще се бори за пети пореден мандат начело на община Петрич. Това стана стана ясно след решение на ЦИК в късния следобед във вторник. В продължение на 3 дни досегашният градоначалник бе вън от предизборната надпревара. Причината бе, че в петък Общинската избирателна комисия в Петрич заличи коалиция "Роден край", чийто кандидат е Илиев, от участие в изборите заради съвпадение на имена. Оказало се, че през 2003 г. футболният бос Ивайло Дражев е регистрирал партия "Роден край". Заради това ОИК отмени регистрацията, но кандидат-кметът веднага обжалва пред ЦИК. Крайното решение е в негова полза.

ЦИК смята, че общинската комисия е допуснала сериозна грешка при заличаването на коалиция "Роден край" и решението е недопустимо, каза говорителят Александър Андреев. "Вярвах, че в ЦИК са професионалисти и съм доволен от справедливото им решение. Продължаваме напред, целта ни е победа на изборите за кмет. Очаквам още удари под кръста от опонентите си, но ще продължа заради хилядите петричани, които ми имат доверие и ме подкрепят", коментира Вельо Илиев.

Решението на ЦИК може да се обжалва пред ВАС от Коалиция "За нашият Вельо", която подаде сигнала в ОИК-Петрич срещу „Роден край".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай