ТИР "паркира" в нива край магистрала

ТИР "паркира" в нива край магистрала | StandartNews.com

Шофьор на ТИР загуби контрол над управлението на возилото, което спря в крайпътна нива. Пътният инцидент стана към 11,15 часа във вторник на изхода на Благоевград в посока Кулата.

В района на бензиностанцията край квартал „Струмско" товарният камион преминал през мантинелата и се озовал в крайпътния скат. Веднага след подадения сигнал на място са пристигнали две линейки, пожарен автомобил и полицейски патрул.

„Няма пострадали хора при този инцидент. Нанесени са само материални щети на товарния автомобил. Няма други участници в пътно-транспортното произшествие, а ТИР-ът сам е катастрофирал в мантинелата. Движението в района на ПТП-то се извършва нормално, няма ограничения", уточниха от пресцентъра на ОД МВР – Благоевград.

Тирът е със старозагорска регистрация и е пътувал към Испания. Водачът обяснил, че товарният автомобил поднесъл на мократа настилка и той не могъл да го овладее. Между 30 и 40 метра от мантинелата е изкъртена. Шофьорът не е карал с превишена скорост, пробата му за алкохол е отрицателна, уточниха от полицията. Час след инцидента движението по главен път E-79 бе затруднено, осъществяваше се само в едната лента. Образували са се опашки от по около километър и в двете посоки. На място има пътни полицаи, които регулират движението. Чака се специализирана техника, която да издърпа тежката машина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай