Спортният министърът открива ново игрище

Спортният министърът открива ново игрище | StandartNews.com

На новия изкуствен терен ще тренират участниците в Европейското първенство по футбол, които имат мачове в Града на липите.

Стартът на европейското първенство по футбол за юноши до 17 г. в сряда ще бъде предшестван от друго спортно събитие за Града на липите. Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, старозагорският градоначалник Живко Тодоров и председателят на БФС Борислав Михайлов ще открият но футболен терен с изкуствена настилка на Трейс Арена в кв. Кольо Ганчев, съобщиха от общинската администрация.

Тренировъчният терен е направен по всички модерни стандарти - с трошено-каменна фракция в основата , а самата трева е положена върху ударопоглъщаща настилка с дебелина от 8 до 10 мм, за да предпазва от тежки контузии и наранявания. Националните младежки отбори на Европейското първенство, които имат мачове в Стара Загора, ще тренират на този нов терен.

Клубната база на втородивизионния ФК "Верея"- Трейс Арена е една от най-модерните в страната. От миналата година стадионът разполага с осветление за футболни срещи и други състезания в тъмната част на деня. В момента пък се изгражда трибуна за няколко хиляди души с административно-битов комплекс. И двата обекта бяха изградеди в партньорство с регионалния фонд за развитие и общината по програмата ДЖЕСИКА.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай