Разширяват кръговото в Благоевград

Разширяват кръговото в Благоевград | StandartNews.com

Община Благоевград предприе спешни мерки за разрешаване на проблема с трафика в града. Причината е в стартиралите строително-монтажни дейности по преобразуването на кръстовището на булевард „Джеймс Баучер" в кръгово. Сега започна и ремонт на съществуващото кръгово при Трето основно училище „Димитър Талев" по разпореждане на кмета Атанас Камбитов. То ще бъде разширено, за да се улесни преминаването на автомобилите и да не се образуват „тапи" в най-натоварените часове. Специалистите са съобразили трафика и промяната на съоръжението и с близостта му с учебното заведение, като ще бъдат взети всички необходими мерки за обезопасяване на района и децата, които в учебно време активно преминават платното за движение.

На другото кръстовище, което ще стане също кръгово, в момента е затворен участъкът между улица „Крушево" и булевард „Джеймс Баучер".

Въведена е организация на движението, която е съгласувана с КАТ „Пътна полиция" и РС ПБЗН. С цел улесняване на гражданите ще бъдат поставени указателни табели за мaршрутите, които могат да бъдат използвани по време на изграждането на новото кръстовище за кръгово движение. Автомобилите ще преминават по близките улици, като движението по тях ще се извършва двупосочно. По обходните пътни артерии няма да бъде позволено паркирането. На нарушителите колите ще бъдат репатрирани.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай