Раздол посреща храмов юбилей с нов параклис

Раздол посреща храмов юбилей с нов параклис | StandartNews.com

Благоевград. "Духовен ренесанс на храмовете в красивите малешевски села на община Струмяни се очертава и тази година, които почти едновременно навършват 100 години от своето основаване". Това каза кметът на общината Емил Илиев на среща с инициативния комитет в село Раздол.Скоро се очаква посещение на Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим, с който ще се изготви план за възраждането на църквите в региона. Почти цялото село, което наброява двеста души, се включва в подготовката на 100-годишнината на своя храм "Вознесение Господне".

В 5 тетрадки са описани чинно даренията за празниците. С много труд и с помощта на общината за три години те изградиха нов параклис на старото оброчище за Спасовден, където се извършват последните иконописните и художествени дейности., Край храма се направи и стабилен навес. Тридневни тържества ще съберат родените в Раздол. На 29 май ще се освети новият красив параклис на Раздол и ще се освети курбанът за здраве.

На 31 май ще се отслужи празнична литургия по случай 100-годишнината на църквата. Всички ще хапнат вкусен курбан, а вечерта ще излязат на мегдана, където ще има концерт на Ваня Найденова и самодейни ансамбли, както и заря.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай