Предприемачи от Ардино на работно посещение в Сардиния

Предприемачи от Ардино на работно посещение в Сардиния | StandartNews.com

Ардино. Предприемачи от Ардино бяха на работно посещение в Сардиния от 10 до 16 юли. В групата участва и кметът на родопската община Ресми Мурад. Посещението е по проект на Програмата за развитие на селските райони, по мярка 421 за създаване на трайно партньорство между бизнеса от страни членки на ЕС, съобщи Изет Шабан, председател на УС на МИГ Ардино. Фермери, млекопроизводители и търговци от Сдружение с нестопанска цел „Местната инициативна група /МИГ/-Ардино" проведоха изключително ползотворни срещи с 3 МИГ както и с Управляващия орган в Министерството на земеделието на автономна област Сардиния в Каляри.

По време на 6-дневната визита българските предприемачи посетиха няколко района. Първият е в крайбрежната област Сулчис, където обмениха опит за работа с младежите, с хората в неравностойно положение и жените. На място ардинци се запознаха с резултатите от реализирани проекти за трансгранично сътрудничество. Италианците демонстрираха как са успели да популяризират самобитността, идентичността, културата и начина на живот в Средиземноморието.

Втората посетена МИГ е в град Битти, на 1000 м надморска височина, с развито овцевъдство и горски масиви от корково дърво. А в град Тиези родопчани почерпиха опит в сферата на спортния и ловен туризъм, развитието на местните занаяти и млекопреработвателната промишленост.

Партньор на МИГ-Ардино при осъществяването на контактите в остров Сардиния е Франко Бранка от „IMA-Consulting".

Предстои организирането и осъществяването на технически проект за съвместни действия с бъдещите партньори, които изразиха готовност за общи действия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай