Пламен Бобоков стана почетен русенец

Пламен Бобоков стана почетен русенец | StandartNews.com

Крупният индустриалец и всепризнат меценат Пламен Бобоков, собственик на "Приста Ойл", получи двойно признание от своите съграждани навръх празника на Русе. Званието "Почетен гражданин" му бе връчено на тържествен концерт в Доходното здание от председателя на Общинския съвет на крайдунавския град проф. Христо Белоев. По-рано на официална церемония в сградата на Общината той бе удостоен и с отличието "Златна значка - Русе" от кмета на крайдунавския град Пламен Стоилов. "Това, което сте направили за Русе, ви отрежда достойно място сред посланиците на нашия град", заяви градоначалникът.

Високите отличия са присъдени на Пламен Бобоков за безспорния му принос в развитието на икономиката, инфраструктурата и културата на града, а също и за щедро дарителство. Пламен Бобоков и брат му Атанас стоят зад редица благородни начинания, сред които изграждането и издръжката на християнския център в кърджалийския манастир "Успение Богородично", паметникът на светите братя Кирил и Методий, дарен на българската общност в Одеса, проектът за подкрепа на духовните и културни ценности на фондация "Братя Бобокови" - "Прекрасният Северозапад", възстановяването на църквата "Всех Святих" в Русе и др.

Тази година с престижното звание "Почетен гражданин на Русе" бяха удостоени и още 6 личности, свързани с дунавския град - Нешка Робева, директорът на русенската опера Найден Тодоров, легендарният треньор по свободна борба Георги Ачев. Посмъртно отличени бяха проектант архитектът Танко Серафимов, писателят Светлозар Димитров, както и генерал-майор Ваньо Танов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай