Пеленаче издъхна в болница

Пеленаче издъхна в болница | StandartNews.com

Пеленаче на 42 дни издъхна във варненската болница "Св. Анна". Причината за смъртта все още не е ясна. Случаят се разследва от Варненската окръжна прокуратура, каза за "Стандарт" окръжният прокурор Радослав Лазаров.

Малкият Найден починал внезапно на 15 април, докато го лекували от бронхопневмония. Във фаталния ден бебето вдигнало 39,4 градуса и родителите му - Десислава и Стефан Димови, го завели на педиатър. Докторката му изписала детски нурофен и капки за уши. След известно успокоение детето вдигнало висока температура и започнало да пищи от болки в ушите. Родителите му го закарали в спешното отделение на "Св. Анна", където установили, че има бронхопневмония.

Бебето било прието в Клиниката по педиатрия, там му направили проба за алергия и му били антибиотик. След малко обаче Найден станал на лилави петна. Развиках се за помощ, биха му урбазон, но бебето ми почина, не можаха да го спасят, плаче майката. Според епикризата бебето е починало след остър миокардит и мозъчен кръвоизлив. Колегите са действали адекватно и отговорно, няма пропуски, категоричен е изпълнителният директор на МБАЛ "Св.Анна" д-р Гален Шиваров. Според него, внезапната смърт е загадка и за лекарите, докато не излязат резултатите от аутопсията. Медиците обаче смятат, че бебето още с раждането е имало сепсис, който е отслабил имунитета му.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай