15:25 ч.

22.08.16

1 мин.

509

3

0

Мехрибан Алиева става почетна търновка

от Стандарт |

Мехрибан Алиева  става почетна търновка

Президентът на фондация "Гайдар Алиев" Мехрибан Ариф Алиева ще бъде удостоена със званието "Почетен гражданин на Велико Търново". Очаква се решението да бъде взето на заседанието на местния парламент на 25 август.


Мотивите за предложението на търновските общинари са огромният принос и високата ангажираност на първата дама на Азербайджан Алиева в популяризирането и опазването на културно-историческото наследство на Велико Търново. "С включването на проекта за реставрация и социализация на крепостта "Трапезица" от г-жа Алиева в списъка на фондацията за възстановяване паметниците на културата със световно значение дава възможност на крепостта и на Велико Търново да се наредят достойно до сгради и обекти в международно признание и мащаб", се казва в предложението до Великотърновския общински съвет.


Мехрибан Ариф Алиева е носител на редица престижни отличия и награди не само в страната си, но и в чужбина. Ръководената от нея фондация "Гайдар Алиев" дари 1,2 млн. лв. за реставрацията на хълма Трапезица във Велико Търново. Тържественото откриване на обекта ще бъде в Деня на независимостта - 22 септември. Очаква се тогава Мехрибан Алиева да гостува във Велико Търново.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 18:41 · 30.05.2017
Исeибe Утзад
Потребител · 00:30 · 19.01.2017
Нeибан Исъибe Аналeва
Потребител · 18:19 · 25.09.2016
Съибe Алиeва
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент