Кола падна в коритото на река Струма

Кола падна в коритото на река Струма | StandartNews.com

Пореден пътен инцидент в Кресненското дефиле вдигна на крак полицаи, лекари и пожарникари. Кола се катурна в коритото на река Струма. Сигнал за катастрофата е подаден в 11,20 часа в петък на телефон 112. Веднага към мястото са тръгнали екипи на полицията, противопожарната служба и Спешен център.

"Нашата информация е, че има ПТП между лек автомобил и микробус. Все още екипите ни пътуват", каза шефът на РС ПБЗН комисар Георги Пармаков.

От пресцентъра на ОД на МВР – Благоевград уточниха, че техни служители вече са в района на пътния инцидент. По първоначални данни водачът на леката кола и пътниците в нея се излезли сами от катастрофиралото возило и нямат сериозни травми. Огнеборците ще трябва да извадят автомобила от речното корито. Пътят за Гърция по главен път Е-79 не е затворен заради инцидента.

Шофьор блъсна пийнал велосипедист

Шофьор връхлетя върху почерпен с алкохол велосипедист в Благоевград. Пътният инцидент е станал към 15:50 часа в четвъртък на булевард "Пейо Яворов" в града. Лек автомобил "Шкода Фабия", шофиран от 24-годишен благоевградчанин, се движел по булевард "Димитър Солунски" и завил наляво към паркинг на другия булевард. При маневрата отнел предимството на 60-годишен велосипедист от Благоевград и го блъснал на земята. Пострадалият отказал извършването на медицински преглед. Пробата за наличие на алкохол в кръвта на водача на леката кола е отчела отрицателен резултат. При велосипедиста обаче е отчетено наличие на 0,35 промила алкохол в издишания въздух.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай