Кметът на Смолян отмени бедственото положение

Кметът на Смолян отмени бедственото положение | StandartNews.com

Отмениха бедственото положение в Смолянско. Това съобщи кметът на града Николай Мелемов и уточни, че няма опасност от наводнения в града.

„В Смолян реката се върна в коритото си и нивото й падна драстично. Отмина опасността от наводнение. Има две села без вода и достъп до тях, но днес ще се работи по отстраняване на проблемите. Няма бедстващи хора. Още вчера беше възстановено електрозахранването навсякъде. Не допуснахме да има хора в опасност, така че смятам, че се справихме добре с кризисната ситуация", обясни пред "Фокус" градоначалникът.

Всички общински пътища са проходими и се опесъчават. Учебният процес в училищата в община Смолян се осъществява нормално, изтъкна Мелемов.

Остава затруднен достъпът до селата Киселчово и Горна Арда. За Горна Арда ще бъдат предприети действия с наслагване на земна маса, за да може да се изгради временен подход към населеното място и да има достъп до там, каза от своя страна областният управител на града Адриан Петров.

Частичното бедствено положение в Рудозем и Девин също е отменено. В Доспат остава частично бедствено положение. Предстои днес да се направи оглед на инфраструктурата на община Рудозем и оценка на щетите, нанесени от бедствието през последните 48 часа, каза още Петров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай