Камери пазят животните в зоопарка под липите

Камери пазят животните в зоопарка под липите   | StandartNews.com

Зоологическата градина в Стара Загора е една от най-добрите в България. Удовлетворена съм от грижите, които се полагат за животните. Това заяви екоминистърът Ивелина Василева, след като кметът на града Живко Тодоров й показа зоопарка.

Градоначалникът съобщи, че ще бъде поставено видеонаблюдение след извършените наскоро вандалски прояви срещу вълците. Тодоров призова хората за нетърпимост към подобни прояви.

"Мисля, че вандалските прояви са поради липса на възпитание. Те са абсолютно недопустими", каза и министър Василева. Тя беше впечатлена от добрите условия за животните в зоопарка и от отличната поддръжка на атракцията. Министърът похвали общината в Стара Загора за доброто сътрудничество и отбеляза, че предстои изпълнението на проект за създаването на още 60 декара естествена среда за кафяви мечки. Миналата година в зоопарка бяха настанени два бивши циркови лъва в тежко състояние с цел да бъдат подготвени за дългото им пътуване до един от най-добрите резервати за големи котки в Южна Африка "Шамуари". Под грижите на служителите и експертите в зоопарка животните бързо се възстановиха и заминаха за новия си дом.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай