Гимназисти от Кърджали на стаж в Римини

Гимназисти от Кърджали на стаж в Римини | StandartNews.com

В продължение на три седмици момичета и момчета от ХІ клас на Гимназия по икономика „Алеко Константинов" Кърджали трупаха ценни практически умения във водещи италиански фирми. През юли двадесет ученици бяха на стаж в град Римини по проект „Развитие на маркетингови умения и приложение на интернет за реклама в туризма", финансиран от ЕС по програма „Еразъм +".

Работата на алековци бе високо оценена от техните наставници и от партньора /Агенция Sistema Turismo от Италия/ и заслужено получиха сертификати Европас Мобилност.

Освен ценните практически умения кърджалийските тийнеджъри успяха да се докоснат и до едни от най-известните забележителности на Италия – парка „Италия в миниатюри", Венеция, Болоня. Незабравимо за тях остана и посещението в най-старата република в света – Сан Марино.

От 2004 г. възпитаниците на гимназията провеждат производствената си практика в страни от Европейския съюз. В следващите месеци предстои работа по нов проект на програма „Еразъм+", който предвижда нови 20 участници от Х и ХІ клас да проведат производствена практика в град Валенсия, Испания

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай