Човекът факла бил шизофреник

Човекът факла бил шизофреник | StandartNews.com

Велико Търново. 26-годишният мъж, който снощи се запали на кръстовище във Велико Търново, е страдал от параноидна шизофрения. Траян петров издъхна, след като си пална клечката около 21.20 часа на бул. "България" в старопрестолния град.

Според очевидци младият мъж носел двулитрова бутилка от Кока кола, пълна с бензин. Още на тротоара той се залял със запалителната течност. После слязъл на платното и щракнал запалката пред чакащите на червен светофар коли. Слисаните шофьори скочили да го гасят с пожарогасителите от колите. На мястото пристигнали полицаи, пожарникари и спешна помощ. Младежът успял само да каже, че му е писнало от този живот и изпаднал в безсъзнание. Откаран е в спешна помощ с 90% изгаряния, където издъхнал.

Траян живеел в семейния апаратамент на ул."Алеко Константинов" с брат си Ивелин. Баща му Петър напоследък работел в Търговище и се връщал само през уикенда, а майка му гледала възрастната си майка на село. Вечерта преди трагедията двете момчета вечеряли и Траян казал на брат си, че излиза да се разходи. Младежът страдал от параноидна шизофрения и бил лекуван в психиатрични клиники. Според данните на полицията той е работил в радиозавода в Търново, откъдето напуснал по собствено желание преди повече от година. Бил изпаднал в депресия заради недоимък.

В полицията е образувано досъдебно производство за склоняване към самоубийство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай