1 тон цаца и миди на първи цаца фест

1 тон цаца и миди на първи цаца фест | StandartNews.com

Кранево чака 15 000 през уикенда, кмет готви 300 литра рибена чорба

1 тон цаца, миди, калкан и всякакви други морски деликатеси ще бъдат предложени на хилядите гости в първия по рода си Фестивал на цацата, който стяга в края на седмицата курортното село Кранево. Кметът му Румен Николов разказа, че в цялото село тече трескава подготовка за феста, който ще е от 10 до 12 юни.

В селото се монтират сцени за изявите на малки и големи, поставят се пристигналите нови контейнери и химически тоалетни. Към оригиналната идея има огромен интерес, каза още Николов и добави, че двуетажен автобус ще направи 15 курса до Златни пясъци през дните на фестивала. Според кмета Кранево в рамките на фестивала се очаква да бъде посетено от над 15 хил. души както от близките курорти Албена и Златни пясъци, така и от хора от Варна, Добрич и другите градове в района. Фестивалът съвпада и с празника на селото, който е в събота. Това провокирало кмета да "хвърли" ръкавицата на един от кулинарните корифеи от синия екран Ути Бъчваров. Сблъсък между двамата ще е в рамките на два дни - в събота кметът ще забърка и раздаде 300 литра кметска рибена чорба, а в неделя неговият опонент трябва да очарова гостите на феста със специалитет миди с ориз. Блюдото на Бъчваров също ще е 300 кг, за да има порции за всички.

От сутрин до късна вечер купонът ще е пълен за малки и големи. Ще се разказват вицове на рибарска тема, ще има надпиване с бира и надяждане с цаца. Сред атрактивните състезания е скок в басейн с жива риба, където храбреците ще трябва да ловят морските твари.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай