09:40 ч.

27.11.17

1 мин.

0

3

0

Захариева: От петък падат визите за Канада

от редактор |

Захариева: От петък падат визите за Канада

От 1 декември в рамките на 6 месеца българите ще могат да пътуват и да престояват в Канада без визи. Това потвърди по БНТ министърът на външните работи Екатерина Захариева. Тя уточни, че безвизовото пътуване не позволява работа там, а е подходящо за кратки бизнес пътувания, туризъм, посещения при близки, познати и роднини.


Пътуващите със самолет трябва да се регистрират еднократно на сайта на канадското външно министерство. Когато се пътува по суша или по море, няма нужда от тази регистрация.


"Ако гражданите пътуват със самолет, ще трябва да се регистрират на сайта на канадското министерство на външните работи. Регистрацията важи за 5 години, таксата е 7 канадски долара. Това е еднократна регистрация и няма нужда да се прави преди всяко пътуване. Ще важи в рамките на 5 години", обясни министърът.


Ако българските граждани искат да работят в Канада, трябва да получат разрешение по съвсем друг ред. Пред канадското министерство на труда и социалната политика има проучване.


"Моля българските граждани, които са решили да работят, да проучат добре нещата", подчерта Екатерина Захариева.


Относно падането на визите със САЩ Захариева заяви, че продължават дипломатическите усилия в тази посока. Тя изрази надежда, че в рамките на три години това ще се случи.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 10:33 · 27.11.2017
Голям праз!Ромите(пардон,циганите) само това чакат.
Потребител · 11:37 · 27.11.2017
@Потребител Бе прекалено хубаво е за да е истина...За съжаление т.н. роми отиват там само, където някой създава организирана престъпна група за източване на помощи. Такава в момента на територията на Канада няма. Шанс е за образовани Българи да напуснат тази тоалетна наречена България. Но както казва Захариева трябва да проучат как става.
Потребител · 22:27 · 27.11.2017
@Потребител Ма то има ли ощe българи в България? Като глeдам масовото прeсeлeниe тука по нашия краи прeз послeднитe няколко години,вървиш по пътя и само бг рeч, в болницата само бг рeч, в супeрмаркeтитe само бг рeч , а пък градчeто ни дори нe e на картата на Вeликобритания. В Мадрид същата работа, В Брюксeл също, тук училищата сe напълниха с български у-ци, а пък чeта чe в Бг затварят у-ща( мeжду другото нямам в прeдвид София- доколкото разбирам понe там всe ощe сe срeщат българи И ощe повeчe бг дeца). А Канада ...на които му харeсват студeни страни - eи ги Дания,швeция,Холандия
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент