Шефът на „Томас Кук“: България привлича все повече туристи с разнообразни услуги

Шефът на „Томас Кук“: България привлича все повече туристи с разнообразни услуги  | StandartNews.com

Заедно с бизнеса работим активно за привличане на повече платежоспособни туристи в България с разнообразни видове услуги. За нас е много важно гостите ни, видели за пръв път страната, да се върнат отново в нея и за това ни помага успешното партньорство със световни туроператори като „Томас Кук". Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова на среща в Лондон с изпълнителния директор на компанията Петер Фанкхаузер, съобщиха от пресцентъра на Министерство на туризма. За последните три години това е третият делови разговор помежду им.

България като целогодишна дестинация предлага на практика всякакъв вид туризъм и отчита рекордни статистически данни през последните години. През 2017 г. страната ни е посетена от близо 8,9 млн. чуждестранни туристи, което е 7,6% ръст спрямо 2016-а. "Приходите от международен туризъм през миналата година са с още по-голямо увеличение – в абсолютни числа те са близо 6,9 млрд. лв., което е 9,3% повече в сравнение с 2016", подчерта министър Ангелкова. Тя обърна внимание, че този интерес е предизвикал и повече чартърни полети към България на нискотарифни и други авиокомпании.

Българският министър информира ръководителя на „Томас Кук" за разнообразните възможности на най-посещаваните курорти у нас като Слънчев бряг, Златни пясъци и др., които предлагат почивка и активен отдих за клиенти с различни потребности – семейни ваканции, забавления, парти събития, спорт и др. Ето защо ние предвиждаме в националните ни курорти да се регламентира продуктовото зониране, за да може да се задоволят всички предпочитания на клиентите - от деца до хора от третата възраст.

Петер Фанкхаузер поздрави екипа на министър Ангелкова за постигнатото. Той изтъкна, че въпреки засилващата се конкуренция България привлича все повече туристи и има голям потенциал да развива устойчиво всякакъв вид услуги в сектора. Изпълнителният директор обърна внимание върху необходимостта от високо качество на продукта, за да се поддържа активен този интерес на посетителите.
По време на срещата бяха обсъдени и възможностите за разширяване на двустранните бизнес контакти в сферата на туризма. Представителите на „Томас Кук" проявиха интерес към потенциала за нови инвестиции в туризма на България като развиващ се стратегически пазар за компанията.

„Томас Кук" е един от водещите световни туроператори с 12 млн. уникални онлайн потребители на сайта си месечно. 40 млн. са посетителите в офисите на фирмата и партньорската й мрежа. През 2017 г. броят на туристите, пътували до България чрез „Томас Кук", е 404 698, което е 18% ръст спрямо предходната година (над 61 хил. души повече). За периода януари–април 2018 г. те са били вече над 264 хил., но обобщението за най-силните летни месеци предстои. През 2018 г. се очаква увеличение от 61% на капацитета на авиопътниците на компанията от Великобритания, Германия, Белгия и Скандинавия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай