С 30% по-малко резервации морето

С 30% по-малко резервации морето | StandartNews.com

Бизнесът отчита с 30% по-малко резервации по Черноморието в сравнение с миналото лято. Отливът се усеща най-вече в малките курорти, съобщи "Нова телевизия".
Представители на туроператори коментират, че склонни да се откажат от резервацията си са предимно туристи от близките пазари – румънци, сърби, македонци, както и българите.
Най-големите курорти – Златни пясъци, Албена и Слънчев бряг, остават максимално запълнени, отчитат хотелиери. Това важи особено за хотелите от първа и втора линия, където резервациите са направени още миналото лято предимно от чужди туристи.
От германския и британския пазар няма откази.
Хотелиерите във вътрешността на страната също се оплакват от отлив на туристи. Спадът е с около 20-25% и по планинските курорти.
Туроператорите отчитат и по-малко чужди туристи у нас, които пристигат по чартърни програми – с около 30% отлив.
В някои от хотелите вече свалят цените на нощувките, за да привличат туристи.
Очакванията на хотелиери и туроператори са за силен септември, който да компенсира по-слабия месец юли. По данни на Института за анализ и оценка на туризма, над 3 млн. българи са планирали лятната си почивка през август. А очакванията са морските ни курорти през най-натоварения месец да бъдат посетени от над 2 милиона чужди туристи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай