Розата на БСП в новото лого на България

Розата на БСП в новото лого на България | StandartNews.com

София. Розата на БСП цъфна в новото туристическо лого на България, което беше представено официално в икономическото министерство. Символът на социалистите бе разпознат от читател на агенция Стандарт Нюз, който ни изпрати и снимка за доказателство. От нея ясно се вижда, че бодливото цвете в логото е почти огледален образ на бесепарското.

Други читатели припомниха, че розата на червените пък е крадена от австралийската фирма John Sands.

В разгара на скандала със застрояването по морето мнозина разпознаха и пясъчни дюни в новото стилизирано изображение, което ще ни рекламира пред света. Освен роза и пясък, картинката включва слънце, море, чадър, планина и езеро. Има и слоган: "Открий и сподели".

Според зам.-министъра на икономиката Иво Маринов бизнесът е дал положителна оценка на новата бранд стратегия на България. С въвеждането й се очаква след 5 години броят на туристите, посетили страната ни, да се увеличи с 25 %. Има множество елементи в самото лого, които отразяват многообразието от възможности на България в областта на туризма, заяви Маринов при представянето на логото. Той обясни, че за избора му са направени проучвания сред български и чужди туроператори и туристи в 11 държави.

Повечето мнения в интернет обаче са с обратен знак. Ето част от коментарите от форума на Стандарт Нюз:

"Присъствието на много елементи в логото го правят неразбираемо"

"Кич! Цветовете са мърляви, студени. Чадърът е като любеница, слънцето като портокал" (б.р. - сравненията, използвани за планините и водата, са цинични и затова не ги публикуваме)

"Какво му е на старото лого, беше прекрасно? Каква е тази цигания и кич? Това знаете ли колко по-скъпо ще бъде предвид шаренията му? Кой пак лапна пари за своята бездарност?"

"Е, как какво му е на старото лого - изхарчени са парите. За това са глътнали 1 400 000 кинта. Аз това го правя на фотошопа за 5 минути и за 10 лева, ама кой съм аз..."

"Логото би трябвало да е просто, все пак е предназначено за употреба в малък размер - това ако се смали ще прилича на шарено петно"

"Какви дюни бълнувате в така нареченото лого? Няма такова изображение. Абе вие как разглеждате тая рисунка, да не би да я гадаете като рисунките на чаша от изпито кафе"

Ако и вие имате отношение по темата, може да напишете своя коментар тук или в станицата на Стандарт Нюз във Фейсбук. 

Иво Маринов: 1 млн. лева са спестени с новия бг бранд

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай