Плажът на Златните в световния топ 20 за парти

Плажът на Златните в световния топ 20 за парти | StandartNews.com

Централният плаж на Златните пясъци е едно от 20-те най-добри места за парти в света. Оценката е на първата в света платформа за сравнение на плажовете beach-inspector.com, съобщи Дневник. Освен пясъчната ивица на Златните, в класацията е попаднал и "Венид бийч" в Свети Влас, който е в най-добрата 20-тица за традиционна почивка.
Плажът на Златни пясъци получава ниски оценки за възможностите за упражняване на водни спортове, негостоприемен е към натуристи и представители на ЛГБТ общността, както и за притежатели на кучета. Той обаче е лесно достъпен, включително за хора с увреждания, с много заведения и безжичен интернет.
За "Венид бийч" пък се изтъква, че е малък, но с достатъчно място да се разположиш и да почиваш, с много разнообразни заведения и безжичен интернет и училище по уинд сърфинг. Пясъкът и водата са много чисти, а атмосферата - романтична. И тук не са добре дошли хора без бански, гейове и домашни любимци.
В продължение на 3 г. "плажните инспектори" са проучили 1595 плажа с обща дължина 14 хил. км в 52 туристически региона в цял свят. Ивиците са оценени според качеството на водата, развитието на инфраструктурата, чистотата, предлаганите услуги, сигурността, достъпа, удобствата за деца и посетителския профил - общо 120 параметъра, между които дори "красота на гледката". Оценяващият остава на плажа най-малко два дни като прави снимки и видео, проучва качеството на услугите и разговаря с посетителите.
Наградите са в пет категории - плаж за парти, за водни спортове и за класическа почивка. Другите две категории са по-субективни - "Ах" плажове" е за тези с несравнима гледка. Има и специална награда за малки живописни ивици с особен дух и приятна клиентела.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай