21:15 ч.

20.11.17

1 мин.

0

0

0

Градските туристи повече от скиорите

от Наталия Малчева |

Градските туристи повече от скиорите

Туристите, които ще дойдат у нас за градски и културен туризъм през тази зима ще са повече от скиорите.


1,7 млн. чужденци чакаме за сезона, обяви директорът на Института за пазарни оценки и анализи в туризма Румен Драганов. От тях едва 10 на сто или 170 хил. идват у нас за ски. В същото време в зимните ни курорти се очаква да почиват активно и 285 хил. българи, обясни експертът.


Според него причината за повишения интерес от страна на чужденците към България и по-специално към почивки в градовете и обикаляне на културните забележителности се дължи на увеличените нискотарифни полети към София, Варна и Бургас.


В момента страната ни е свързана с близо 30 летища в Европа с евтини полети. Освен градски туристи и пристигнали за културен туризъм, идват и хора за бизнес туризъм, обясни Румен Драганов. И подчерта, че предстоящото председателство на страната ни на Съвета на Европа ще допринесе за увеличението на този тип пътуващи. Очаква се това да генерира допълнителни 35 000 пътувания към България.


Сезонът в зимните курорти ще бъде отличен, каза Румен Драганов. Основно скиорите освен от България ще са от съседните държави - Македония, Сърбия, Гърция, както и от Великобритания, Скандинавските страни и Русия. Независимо дали курортите ни ще се похвалят с много сняг, условията за ски в тях ще са отлични, тъй като вече навсякъде има оръдия, категоричен беше Драганов.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент