А1 пуска кредитна карта и приложение за разплащане

А1 пуска кредитна карта и приложение за разплащане | StandartNews.com

Телекомът ще предлага финансовите услуги от 15 август

А1 е първият телеком в България, който предлага финансовите услуги дигитален портфейл и кредитна карта на своите клиенти, съвместно с Айкарт АД и Аксес Файнанс ООД. Това беше част от обещанията, които компанията даде при ребрандирането си в края на май и сега изпълнява.
Първата финансова услуга, която става част от портфолиото на А1, е дигиталният портфейл A1 Wallet. Това е мобилно приложение за разплащане, чрез което клиентите ще могат да извършват безконтактни плащания чрез своя смартфон, да изпращат пари в страната и чужбина без такси помежду си, да заплащат сметките си за телефон, интернет, телевизия, ток, вода, парно и други услуги. Към А1 Wallet клиентите получават безплатна виртуална карта, с която ще могат да пазаруват онлайн, както и възможност за поръчка на дебитна карта, с която ще могат да извършват плащания на POS терминал и да теглят пари в брой на банкомат. Дигиталният портфейл А1 Wallet няма да има месечен абонамент.
Приложението А1 Wallet ще е достъпно за сваляне от Google Play Store след 15 август, като се очаква да се появи и в App Store на Apple скоро след това. В периода до 30 август то ще бъде в тестови режим. Всеки клиент, който ползва приложението в тестовия период и даде предложение за подобрение на услугата, ще получи еднократен бонус от 1000 MB мобилен интернет.
Втората нова финансова услуга на телекома е А1 кредитна карта, която ще има преференциална лихва и условия за клиентите на компанията, няма да има такси при теглене от банкомат в страната и чужбина и ще бъде без такси за годишно обслужване. Процесът по кандидатстване за А1 кредитна карта ще е лесен и удобен за клиентите. Предвидено е предлагането да започне след 15 август, като повече информация желаещите може да получат като се свържат с А1 на *88.
В края на миналата седмица А1 обяви, че пуска на пазара първия брандиран с името на компанията смартфон в България. A1 Smart N9 е с 5.47 инчов IPS дисплей в съотношение 18:9, тясна рамка и тънък профил. Основната камера е с резолюция 13MP, а селфи камерата е с резолюция 8MP. Има и вграден сензор за пръстови отпечатъци.
A1 Smart N9 се предлага на цена от 59,99 лв. в брой и 2,99 лв. на месец на изплащане с план A1 ONE Unlimited 5XL. Допълнителното предимство на смартфона е гаранцията от 36 месеца, вместо стандартните 24, както и възможността за приоритетен достъп до нови услуги на А1.


A1, част от A1 Group, е водещ доставчик на дигитални услуги и телекомуникационни решения в България. Телекомът предоставя мобилни и фиксирани услуги, високоскоростен интернет, цифрова и сателитна телевизия, включително два собствени спортни канала – MAX Sport 1 и MAX Sport 2, cloud и IoT решения на 4,5 милиона клиенти. A1 Group е водещ телекомуникационен доставчик в Централна и Източна Европа с повече от 24 млн. клиенти. A1 Group оперира в седем държави: Австрия (А1), България (A1), Беларус (velcom), Хърватия (Vipnet), Словения (A1 Slovenia), Сърбия (Vip mobile) и Македония (one.Vip).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай