13:10 ч.

27.02.18

2 мин.

0

3

0

КЕВР ще проверява "Инерком" чак след сключването на сделката за ЧЕЗ

от редактор |

КЕВР ще проверява "Инерком" чак след сключването на сделката за ЧЕЗ

По закон КЕВР ще може да провери дружеството, което ще купи активите на ЧЕЗ, чак след финализиране на сделката. Това каза председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране доц. Иван Иванов по време на брифинг във връзка с нормативните правомощия на Комисията по сделката за продажба на активите на CEZ Group в България.


„Няма съмнение, че течащата в момента процедура за продажба на активите на ЧЕЗ в България предизвика голям обществен интерес. Искам да уточня, че КЕВР в своите действия се ръководи само и единствено от закона, както и от подзаконовата нормативна уредба. Във връзка с това КЕВР има два случая, по които може да вземе отношение – ако се продава обособена част от лицензирано дружество или ако купувач залага частично или изцяло активи на дружеството, с които то упражнява лицензионна дейност. Всички други правомощия могат да бъдат търсени в друга нормативна уредба и да засягат други органи на държавата. Искам обачеда отбележа, че към момента тече процедурата и сделката не е финализирана. Ако сделката бъде финализирана, тогава КЕВР има много ясно разписани правомощия, които са свързани с превантивен, текущ и последващ контрол на енергийното дружество, независимо от това кой е новият собственик", каза още доц. Иванов.


„След приключване на сделката дружеството попада на същия режим, в който са всички други дейности. КЕВР ще осъществява мониторинг върху неговото функциониране, за да има безпроблемно снабдяване с електроенергия и добро качество на енергийната услуга", обясни доц. Иванов.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 15:28 · 27.02.2018
КЕВР СВИНЕ И МАФИОТИ НАИ ДОЛНИ
Потребител · 14:18 · 27.02.2018
Аз отдавна ви казвам че с избори няма да стане. Изборите са за глупаците
Потребител · 14:34 · 27.02.2018
@Потребител Изборите не са за избиране, те са средство за легитимиране на избраните не от българския народ депутати. За тях е важно да има избирателба активност, другото си го знаят. Не е необходимо и резултатите да се броят - те се съобщават в 18:00, а изборният ден е до 20:00, т.е. няма
обработени изборни протоколи. Има ли едно решение на парламента, което да е в полза на народа?
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент