Цацаров: Разделянето на ВСС на колегии е изключителен позитив

Изсипа се много помия върху нас, но времето показа кой е прав, обяви обвинител номер едно

Цацаров: Разделянето на ВСС  на колегии е изключителен позитив | StandartNews.com

Това, от което всички изпитвахме боязън - разделянето на Висшия съдебен съвет на колегии е нещо, което оценявам като изключителен позитив, защото ни даде възможност сами и организирано да решаваме проблемите си, това заяви на последното заседание на първата Прокурорска колегия на ВСС главният прокурор Сотир Цацаров, обяви "Канал 3".

На първо място, мисля, че свършихме немалко работа. Не сме ние тези, които трябва да даваме оценки на това, което сме направили. Оценки дават на първо място нашите колеги. Има неща, които останаха несвършени и проблеми, които останаха нерешени, каза още той.

Цацаров заяви, че в колегията е имало спорове, но той се е старал да има колегиален дух. "Не защото съм главен прокурор, а като ваш колега, мога да кажа на всички вас едно голямо благодаря, обърна се той към членовете на колегията. И заяви, че огромното му желание е следващият ѝ състав "да възприеме този дух на конструктивизъм, който цареше на нашите заседания", заяви обвинител номер 1 на републиката.

През цялото това време върху прокуратурата и Прокурорската колегия бяха изсипани много упреци и много кофи помия, говореше се и за излизане от съдебната система. Времето показа кой е прав. Истината е, че просто трябва да се работи, а ние това го правихме, категоричен бе главният прокурор.

И на финала връчи на всеки от членовете на колегията почетен знак на прокуратурата и грамота. "Мисля, че това е най-малкото, с което мога да кажа: едно благодаря на всички", завърши Цацаров. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай