Прокуратурата: Пелов беше с променена външност. Имаше брада, която досега не е носил

Прокуратурата: Пелов беше с променена външност. Имаше брада, която досега не е носил | StandartNews.com

Във връзка със снощния инцидент в Благоевград предоставяме следната информация. Към настоящия момент след извършен оглед е образувано досъдебно производство за убийството на Владимир Пелов и опита за убийство на Марио Панчев.

Разпитани са 7 свидетеля и е назначена експертиза. При огледа са намерени 3 пистолета – 1 на тревната площ, един на тревната площ и един в чантичка на кръста на Пелов. Това стана ясно на извънреден брифинг на прокуратурата и полицията.

„Категорично починалият е Владимир Пелов, което е доказано с експертиза. Намерени са 7 гилзи. Разпитани са свидетели, близки на починалия, също така и лица, които са откарали пострадалия да болничното заведение в Ботевград", уточниха от обвинението.

Стана ясно още, че Владимир Пелов е с 3 наранявания – едното в лицето под мустака, а другите 2 в десния крак.

„Имаме данни за 2 наранявания на Панчев. В момента състоянието му не позволява да бъдат направени следствени действия. Има хора на място, но лекарите не позволяват да бъде разпитрани. Имаме информация, че около 1 месец Пелов е на територията на Ботевград. Всеки сигнал е проверяван. Пелов беше с променена външност. Имаше брада, която досега не е носил. Беше със суичер и качулка и над качулката шапка. Неуредени финансови взаимоотношения между двамата – това е основната версия, по която работят разследващите. По първоначални данни двамата са били приятели в миналото и са имали общ бизнес. Версията, че е замесена жена, не се изключва, но не е първоизточник, уточни говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Очаквайте подробности

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай