14:55 ч.

29.08.18

2 мин.

0

5

0

Правят експертиза за здравословното състояние на Десислава Иванчева

от редактори |

Правят експертиза за здравословното състояние на Десислава Иванчева

Снимка: БГНЕС


Съдебно-медицинска експертиза ще определи дали отстранения кмет на Младост Десислава Иванчева може да остане в условията на арест. Това реши Специализираният наказателен съд на днешното заседание, което трябваше да разгледа искането за по-лека мярка за неотклонение на Иванчева, съобщи Дарик.


Искането е свързано със здравословното ѝ състояние, като по думите на защитата Иванчева има тумор на хипофизата и е приемала андидепресанти. В началото на месеца Иванчева бе настанена временно и в болница, докъдето бе откарана с белезници и окови на краката. Експертизата ще бъде изготвена от онколог, психиатър и съдебен лекар и трябва да бъде готова в рамките на седмица.


Пред журналисти Иванчева заяви, че е доволна, че делото най-после ще навлезе в съдебна фаза, след като преди дни обвинителният ѝ акт беше внесен в съда и за пореден път се оплака от лошите условия в ареста, където е вече повече от четири месеца.


„Това, че сме в досъдебна фаза, за нас е добър знак, тъй като вече прокурорът няма да е господар на делото. Според мен и моите адвокати той не гледа двустранно и неутрално нещата. Гледа само едностранно. Ние вече четири месеца и половина сме в тази обстановка в ареста и действително условията са незаконни, тъй като ние стоим на аварийно осветление 23 часа. По наредба 49 е забранено, където и да се намираме, да липсва нормално осветление. Този 1 час, в който си на въпросното открито каре, ние сме в бетон и в стени пак, в асфалт и с мрежа, плюс борбата за това дали ще е 30 минути банята или 15, жалбите... Всичко това те смазва психически", каза Иванчева.


„Хората, които са по-лабилни, сключват споразумения само и само да се махнат, тъй като се получава абсурд, че губиш години за адвокати, не можеш да започнеш работа. Ние няма да искаме споразумение, ще сме до края, ще отстояваме нашите неща и ще ги докажем. Жалко е, че ще е късно. Но истината е една и ще докажем, че е в наша полза", допълни тя.


Междувременно на този етап отложиха делото срещу Иванчева.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 03:50 · 31.08.2018
Ех Иванчeва иванчeва изядe ти главата тая платeна eкология Сeга И младост шe сe скапe И ти у затвора И тоя дeто ти скрои шапка шe си фee баиряка
Потребител · 18:27 · 30.08.2018
Няма значение че Иванчева не е осъдена
да стои в затвора за назидание на другите!
Няма значение че Иванчева е болна да
стои в затвора за назидание! Хсйде де
била била бошна, и не била осъдена?
Нашите авери, мутрите казаха Иванчева
да стои в кауша докато се застроят
зелените площи! Що рушвет са дали а тя
ще разваля далаверата.
Потребител · 16:58 · 29.08.2018
Патко в Китаи, такива, като тeбe ги отстрeлват с куршум в тила на стадиони:)
Потребител · 15:23 · 29.08.2018
Докато свърши делото Иванчева ще се пенсионира по старост!
Потребител · 15:25 · 29.08.2018
@Потребител .... и няма да може да върне парите....
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент