Подготвиха черен списък на общините със сигнали за злоупотреби

Подготвиха черен списък на общините със сигнали за злоупотреби | StandartNews.com

Румяна Арнаудова - говорител на главния прокурор, заяви, че от името на Специализираната прокуратура и ръководството на прокуратурата е подготвен списък с общини, за които е имало в различните райони сигнали за злоупотреби.

„Във всички случаи, в които се съберат доказателства, че длъжностното качество на кмета пречи или затруднява, или създава опасност да се повлияе на свидетелите, или да се затрудни разследването, Специализираната прокуратура е в пълна готовност и ще процедира идентично и ще внася искания за отстраняване на кметове от длъжност. Уверявам ви, че съвсем скоро ще се видим в друг град", обясни Арнаудова.

Тя уточни, че утре наблюдаващите прокурори ще преценят дали ще се удължи срока на задържане на кмета на Септември Марин Рачев. Те ще преценят и каква мярка за неотклонение да поискат. „За много кратко време вече с нас са и представители на новата Комисия за противодействие на корупцията, които реагираха бързо и се включиха като подпомагаща страна. Отправям призив и към гражданите да подават сигнали. Винаги ще ги проверяваме и ще реагираме", каза Арнаудова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай