След 4 часа преговори: Всички остават в коалицията, нови министри – след седмица

След 4 часа преговори: Всички остават в коалицията, нови министри – след седмица | StandartNews.com

С предстоящия есенен сезон ще създадем по-добра координация, комуникация и взаимно уважение сред всички в коалицията. Това обяви заместник-председателят на ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов по време на брифинг след продължило 4 часа заседание на коалиционния съвет на ГЕРБ и „Обединени патриоти".

„Който и да е от колегите от парламентарното мнозинство се обърне с някакви обиди, не смятам, че медиите са тези, чрез които трябва да водим този диалог. Днес имаше разум, имаше извод, че действително тази комуникация, която през последните няколко месеца се води чрез медиите не е най-доброто и не дава тази увереност", заяви още Цветанов. Според него стабилността днес е най-важното, за да има успех едно управление. „Ние нямаме различни тълкувания относно изпълнението на 4-годишната си управленска програма", каза още председателят на ПГ на ГЕРБ.

Темата за оставките на тримата министри ще бъде съгласувана на коалиционен съвет в понеделник, обяви Цветан Цветанов. „Темата за оставките ще дискутираме в понеделник и там ще разговаряме персонално за всяка една", каза Цветанов. „Към настоящия момент няма стартирана процедура по точка 6, където е записано да се търси съгласуване. То ще бъде направено в понеделник", допълни още Цветанов. „Имаме министри в оставка, но нямаме стартирана процедура, която да е вкарана в министерския съвет за промяна на състава му", уточни още той.

Надяваме се да си вземем поука и да направим така, че да не се позволява разтурването на управлението, което ще доведе до щети, заяви от своя страна лидерът на "Атака" и председател на ПГ на „Обединени патриоти" Волен Сидеров. „Цената, че продължаваме като коалиция, ще я платим пак ние", каза той и заяви, че партньорите избират да продължат мандата. „Най-важното беше дали да продължим управлението или да се разпръснем и да отидем към избори, което означава да се хвърли страната в хаос и в неизвестност. Тежко е това, което днес взимаме като решение, не е лесно, защото трябва да преодолеем свои вътрешни качества и особености. Аз не искам да влизам в подробности, вие бяхте свидетели на разменени реплики и нападки. Кое е по-важното да останем управлението, за да не бъде страната в хаос или да се разтурим и да не знаем какво следва? Ние решихме, че второто е по-вредно за страната ни, за народа ни и цената, която сега ще платим за това решение ще я платим пак ние", каза той.

Може патриотите да имаме стари разправии, но не сме глупаците, които ще върнат ДПС във властта, категоричен бе вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов. „Ние сме много емоционални, но вие какво искате – тройната коалиция, в която един ви говори за чипа, друг ви говори за някаква заедност, трети за някаква джендърска култура. По-добре е, когато ние дори публично поставяме проблемите", каза Каракачанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай