Марешки: Президентът наруши конституцията - народът не е мълчаливо стадо!

Снимка: БГНЕС архив

Марешки: Президентът наруши конституцията - народът не е мълчаливо стадо! | StandartNews.com

С призива си всички да мълчат до избирането на изтребители, президентът Румен Радев на практика наруши българската Конституция. В чл. 39 се казва: „Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин". Аз и парламентарната група на ВОЛЯ отказваме да мълчим!", категоричен е председателят на партията

Недопустимо е държавният глава да настоява за мълчание, когато пред очите ни се извършва най-големият грабеж от народа ни. Вероятно президентът се изживява като герой от „Мълчанието на агнетата". Но българският народ не е мълчаливо стадо! Позицията на Радев е знак само за едно - че и той има някакъв интерес от сделката и трепери тя да не се развали.

От деня на вземането на това решение до днес всички партии гузно бягат от тази тема. Единствено ние от ВОЛЯ защитаваме парите на народа от разграбване. БСП уж бяха против, но за часове си смениха мнението, след среща на лидерката им с американския посланик. Така наречените патриоти преди изборите също бяха против, но с влизането им във властта обърнаха палачинката. Кое ги е мотивирало да се отметнат от позициите си, можем само да гадаем.

ВОЛЯ настоява за широк обществен дебат и референдум за какво да се изхарчат тези близо 10 милиарда лева- за самолети ли или за здравеопазване, образование, сигурност и пенсии. Както вече сме съобщавали, при наша анкета онлайн едва 3% от запитаните са съгласни с този грабеж. Всички останали българи искат тези пари за подобряване на ключови за живота на хората сектори! И това е правилното решение. Другото е безстопанственост, задкулисие и корупция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай