Карадайъ: Защо Валери Симеонов е още във властта?

Карадайъ: Защо Валери Симеонов е още във властта? | StandartNews.com

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ обяви, че присъствието на Валери Симеонов като вицепремиер в правителството и в управляващата коалиция е двоен стандарт от страна на ГЕРБ.

"Преди вота на недоверие има по-важни неща, които трябва да се случват и те се случват", заяви той по повод на оставката на здравния министър Николай Петров в кулоарите на парламента тази сутрин.

"Виждаме, има оставка на министъра на здравеопазването, обясни той. - От вас /медиите, б.р./ разбрахме, че причина  за оставката е одитен доклад и извършена проверка на прокуратурата, която не е установила нищо. Но от ГЕРБ твърдят, че за тях тази оставка е морален акт. Морален акт при наличие на одитен доклад и  проверка на прокуратурата, която не е установила нищо. Тогава идва друг въпрос. От вас - медиите, получихме доста информация за оградата и каналджийството, от вас видяхме агресия срещу възрастни хора на границата, от вас виждаме влезли в сила съдебни решения, които пак от вас - медиите, виждаме, че не се изпълняват. От вас виждаме през последните дни осъдително решение на бургаския съд за езика на омразата. Резултатът какъв е? Вицепремиерски пост! Намирисва ли ви на двойни стандарти", обобщи с въпрос Карадайъ.

"Едното е било морален акт, а другото какво е, запита той. - Какво означава това и какъв сигнал изпращаме към обществото? Ние твърдим, че ГЕРБ е виновно затези двойни стандарти и за толерирането на агресията, езика на омразата, омразата в действие, включително срещу медиите. Виждаме през официалния сайт на Министерски съвет заплахи към медиите. Какво повече е нужно, когато твърдят, че са морални?"

На въпрос какво ще е поведението на ДПС при гласуването на оставката на министър Петров и към бъдещия негов заместник, той отвърна: "Никой не е задължен да бъде министър. След като личната му воля е да си подаде оставката, ние няма какво друго да направим. И да подкреми тази оставка. Но важният въпрос е какво прави ГЕРБ при наличието на тези факти? Валери Симеонов днес все още е вицепремиер. Сигналът към обществото какъв е? Да не се спазват законите, да не се изпълняват съдебните решения, да има саморазправа. Вместо официалните държавни органи да си вършат работата. През последните месеци сме свидетели на това. И какъв е моралът на ГЕРБ тогава, питаме ние", заключи Карадайъ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай